Wednesday, December 31, 2014

Phoenix-Tucson, la lumina zilei

Micul dejun la hotelul de 3 stele nu-i stralucit: carnaciori picanti, unt nasol, clatite americane si o cafea cam lunga. Camera e insa cristal clean, cu un pat minunat asa ca nu ne grabim sa carcotim. 

Vizita scurta la supermarket si un magazin urias cu alcool. Angajatii sunt politicosi, draguti dar fara sa te agaseze. Preturile nici prea-prea nici foarte-foarte: apa plata e spre 2 dolari, o sticla decenta de vin vreo 17. Fiecare mare magazin e parte a unui centru comercial, in care stau gramada cafenele, restaurante fast food, cinema, locuri de joaca pentru copii. Lume de tot soiul, care in slapi cu pantaloni scurti, care cu ghete si jacheta. Noi n-am iesit pana acum din a doua categorie. 

Am incercat si primul burger american la o masa insorita, intr-un restaurant anonim. Am plecat dezamagiti, ba chiar unora li s-a facut rau. 

Brici e insa infrastructura: autostrazi perfecte, iesiri spre drumuri secundare dese si excelent semnalizate. Strazile sunt luna, nimeni nu fumeaza nicaieri. Nu ii vezi la terase sau pe strada, ne-am chinuit tare mult sa gasim pe cineva cu o bricheta. 

In rest, peisaj de desert, molcom, intins, cu cactusi in zare si piscuri chelioase. 










No comments:

Post a Comment